It is a happy talent 

to know how to play.

Module 1: De juiste reflex

De basis van al onze vaardigheden leggen we tijdens de eerste twee jaren van ons leven. We leren niet enkel om ons voort te bewegen, maar we krijgen ook kennis van ons lichaam. En daarna kennis van de wereld rond ons. We leren prikkels van al onze zintuigen verwerken. Dat alles heeft een impact op hoe we ons voelen en hoe we reageren op anderen.

We bekijken de ontwikkeling van het kind van in de baarmoeder tot ongeveer 2 jaar. Aan de hand van de verschillende mijlpalen brengen we de belangrijkste stappen in kaart. Zowel van de motorische, zintuigelijke als sociaal-emotionele ontwikkeling.

Wanneer later in het leven iets minder vlot verloopt, vallen we terug op een eerdere fase van de ontwikkeling. Ken je de verschillende fasen, dan is het gemakkelijker om zo’n ‘terugval’ te herkennen.

En als je ziet dat een kind op een muur botst en die moeilijk kan doorbreken, dan weet je welke fase eerst goed moet ontwikkelen om toch een sprong in de motorische of emotionele ontwikkeling te krijgen.

De eerste twee levensjaren zijn dus van cruciaal belang om verder vlot door het leven te gaan. En om flexibel te reageren als er toch eens een hobbel op je pad komt.

Wat leer je?

·         de verschillende stadia van de ontwikkeling en de bijhorende primaire reflexen

·         het belang van elk stadium voor de verdere ontwikkeling

·         uitvoeren van de verschillende stadia en aanvoelen hoe vlot (of net niet) dit gaat

·         herkennen van compensaties

Wanneer? 
Zaterdag 15 september 2018 van 9 tot 16 uur

Waar? 
Zemst (de exacte locatie volgt nog)

Prijs
95 euro
Schrijf je onmiddellijk in voor de 5 modules dan betaal je 450 euro. 

Inbegrepen:
– cursus en materiaal 
– koffie, thee en water
– lunch (broodje)

Deze module is de basis voor de andere modules.
Heb je al kennis van de primaire reflexen, dan kan je ook zonder basismodule aansluiten bij de andere modules. Tijdens de andere modules wordt er geen diepgaande uitleg gegeven van de reflexen.

Ik schrijf me in voor:

Close Menu